Som enhver anden storby er der enormt mange steder hvor man kan bosætte sig. Jeg plejer at sige, at der er tre primære grupperinger man kan dele Dubai op i, når det kommer til dét spørgsmål:

  • Marina-området
  • Downtown
  • “Alt det andet”

Så hvor er godt at bosætte sig i Dubai? Det afhænger naturligvis af hvor man er i livet og hvilke krav og behov man stiller.

Marina-området

Marinaområdet ligger ca. 15-20 km. fra downtown. Det ligger lige ud til Palmen og er verdens største menneskeskabte marina. Siden der blev taget spadestik i begyndelsen af 2000 er mange områder og communities udsprunget af Marinaen som er populært blandt expats da der er en høj befolkningstæthed og masser af restauranter, hoteller mm. Da jeg først flyttede til Dubai boede jeg i et halvt år i en hotellejlighed i Marinaen. Det var en rigtig god måde at få en føling med byen.

I dag bor jeg i et område der hedder Jumeirah Islands som ligger lige bag Dubai Marina. Det er et gated community med ca. 750 boliger. Vi valgte at bosætte os der fordi det er en 10 minutters køretur til Marinaen og kontoret i JLT hvor jeg arbejder. Jumeirah Islands er bygget omkring kunstige søer og grønne områder, hvilket også gør sig gældende for andre communities i området. For os er det som en lille oase mellem storby og ørkenen. 

I nærheden ligger også Springs, Meadows, Emirates Hills og Jumeirah Park som er communities som er populære blandt (danske) familier med børn. Der er masser af skoler, fritidsaktiviteter og indkøbsmuligheder. De fleste communities er forbundet med gå- og løbestier. 

Tættere på Marinaen findes, Greens, JLT og JBR. Her er boligmassen domineret af lejligheder som, ligesom Marinaen selv, er populære blandt det lidt yngre expat segment. 

For mange er JLT området et godt valg da lejlighederne ligger i et fornuftigt prisniveau og der er mange små restauranter og caféer langs de kunstige søer. Samtidig er det tæt på Marinaen, metroen og den primære forbindelsesvej Sheikh Zayed Road. Mange af vores medarbejdere boer i JLT og tager deres el scooter på arbejde (der er stier der forbinder bygningerne). 

Palmen er også et ikonisk område der, som nævnt, ligger tæt på Marinaen. Det er et mix mellem boliger og lejligheder. Jeg har det dog lidt ambivalent med Palmen – det er ikonisk at bo der og har man råd til en villa på en af grenene, har man sin egen lille strand at stå op til. Men på grund af palmes layout synes jeg ikke logistikken er optimal og det kanopleves isoleret; Kun meget få ting er i gåafstand og hvis ikke man har en bil, så kommer man til at køre meget i taxa. Til områdets forsvar skal det dog siges (A) jeg ikke selv har boet der og (B) at der i de senere år er blevet bygget mails, strandpromenade, nye restauranter mm. så der er sket en stor udvikling.

Downtown

Med Burj Khalifa (verdens højeste bygning) og Dubai Mall i centrum har man siden 2010 udviklet downtown området til hvad det er i dag, primært som en kombination af restauranter, shopping, hoteller og lejligheder. Det markedsføres high-end og priserne er blandt de højeste i Dubai. Yderområderne Business Bay og DIFC betragtes også som en del af Downtown. Personligt synes Downtown er lidt for turistet, for dyrt og har for lidt natur til min smag – men det er flot lavet og breathtaking at kunne bo klods op af verdens højeste bygning.

Alt det andet

Det er en noget grovfilet karakterisering, men Marinaen og Downtown områderne er for expats de primære områder “hvor ting sker”.  Mellem de to områder ligger Jumeirah hvor mange lokale bor. Længere ud mod ørkenen har man andre communities som Arabian Ranches, Green Community, Jumeirah Village Circle (JVC) mv. 

Jumeirah Golf Estates, Victory Heights og Al Barari er også dejlige områder som er populære blandt børnefamilier.

I sagens natur ligger de lidt længere væk fra tingene, men er ofte store nok communities til at der er alt hvad man har brug for (skoler, indkøbsmuligheder, gyms, restauranter etc.) i nærheden. Det er her man som regel får større villaer og mere plads end hvad man ellers ville få for de samme penge i de mere centrale områder omkring Marinaen og Downtown.

Blandt områder som også fortjener at blive nævnt er de ældre bydele Deira, Burj Dubai, Al Karama mm.. Her bor primært expats fra Indien, Pakistan, Filippinerne, Malaysia, Indonesien mv. 

Som nævnt findes der rigtig mange communities og områder hvor man kan bosætte sig i Dubai og jeg har sandsynligvis glemt en masse, så suppler gerne i kommentarfeltet. Hvis du læser dette og selv bor i Dubai så kom også gerne med pros & cons for det område hvor du bor i.