Nej. Jeg investerer kun mine egne penge. Hvis jeg skal stå til ansvar for andres penge så giver jeg afkast på min egen frihed og fleksibilitet. Og det er jeg ikke interesseret i.

Men det er naturligvis noget jeg har tænkt over og der er en masse punkter der både taler for og imod

Fordele ved at investere andres penge:

  • Kan lave flere investeringer
  • Kan lave større investeringer
  • Kan tjene penge på andres penge

Ulemper ved at investere andres penge:

  • Højere dokumentations og compliance krav
  • Løbende rapportering (og mere administration)
  • Stå på mål for andres hårdt tjente penge
  • Krav om tilgængelighed
  • Mindre fleksibilitet i kreative dealstrukturer
  • Potentielle interessekonflikter

Som jeg skriver indledningsvis så har jeg taget et valg om ikke at investere andres penge, fordi det vil indskrænke min frihed. Lidt firkantet kan man sige, at der er for meget hovedpine i det ift. den gevinst der ligger i det. Som jeg har skrevet om tidligere, så er frihed og fleksibilitet en af de ting jeg prioriterer højest i mit liv.

Det er dog ikke unormalt at vi investerer sammen med andre, men det er ikke i et setup hvor vi administrerer den samlede investering. Hvis du er interesseret i sådan et setup kan jeg anbefale dig at skrive dig op på vores Investorliste.