I dag bruger jeg det meste af min tid på at investere i startups (og mere etablerede virksomheder), men jeg bruger stadig meget tid på produkt- og ideudvikling. Enten i regi af vores eget investeringsselskab, eller på vegne af vores porteføljeselskaber. Der er i høj grad stadig brug for at komme med “den gode ide” når vi skal hjælpe vores eksisterende investeringer med at løse de problemer de fra tid til anden står med. Der er altid en ildebrand der skal slukkes ét eller andet sted og ofte er den bedste løsning den mest kreative. 

Jeg har altid praktiseret “deep work”. Vi lever i en verden hvor vores teknologiske dimser konstant forsøger at fange vores opmærksomhed med notifikationer, instant messaging, snaps, news alerts og hvad ved jeg. Der er så mange ting der konkurrerer om vores opmærksomhed.

Hvordan kan det forventes af os at vi kommer på de gode ideer når vi bliver forstyrret hvert andet øjeblik? For at komme frem til de gode ideer tror jeg meget på, at man skal trække stikket og give sig selv mulighed for at tænke uden afbrydelser og støj.

For nogen betyder det en lang gåtur i skoven og for andre er det at låse sig inde på er hotelværelse i en weekend mens man arbejder på løsningen til et kompliceret problem. Min personlige favorit til at undfange gode ideer og løsninger på komplicerede problemstillinger er lange flyveture uden internetforbindelse.