Mange tror, at årsagen til jeg flyttede til Dubai var, at man ikke betalte skat. Og selvom det absolut var et selling point, så var der faktisk mange andre årsager til, at jeg valgte at flytte teltpælene til Dubai.

I 2013 lavede jeg en selvvalgt udstationering. I praksis betød det, at jeg flyttede til Dubai i et halvt år henover vinteren. Vi havde nogle år forinden etableret en virksomhed i Dubai, der hjalp med udvikling og support for vores danske afdeling, så jeg havde allerede en indgangsvinkel til byen. Derfor vidste jeg også allerede, hvad Dubai kunne byde på.

(forsættes efter opslaget)


Hvad der tiltrak mig mest var nok det internationale miljø, det gode vejr og det at langt de fleste havde en “yes, can do” attitude. Størstedelen af expats, der boede i Dubai, havde jo selv valgt at bosætte sig, og dem, der ikke kunne lide det, havde det med at flytte tilbage, hvor de kom fra. Det fremafledte en enormt positiv atmosfære blandt folk. 

I løbet af det halve år mødte jeg Sophie, som senere hen skulle blive min hustru. Efter de seks måneder var gået, rejste jeg tilbage til Danmark. I første omgang forsøgte vi et distanceforhold, hvor vi mødtes forskellige steder i verden, men jeg kunne mærke, at Dubai trak i mig, og at det skulle være permanent. Derfor blev jeg 1. oktober 2014 officielt udenlandsdansker, da jeg afmeldte folkeregistret, satte mit hus til salg og steg ombord på et fly til Dubai på en enkeltbillet.