Jeg har investeret i mange startups og projekter som er gået på røven. Men hvis man vil have high reward følge der ofte high risk med. Det er træls, men det hører til gamet.

Men én enkeltstående investering som har irriteret mig mest igennem tiden har været i et – i dette forum – unavngivnet bladmagasin i Aalborg.

Jeg tabte hele min indledende investering da selskabet gik konkurs pga. hvad der mildest kan beskrives som groft uansvarlig adfærd fra direktøren. Derudover endte jeg også med at tabe en masse penge på fakturabelåning der skulle hjælpe selskabets likviditet.

Den episode lærte mig:

  • Når alle dine nærmeste rådgivere skriger “Don’t do it!” så bør man lytte til dem – selvom man på det tidspunkt føler at man kan gå på vandet
  • Djævlen ligger i detaljen. I tilfældet med fakturabelåningen havde selskabet på udstedte faktuarer ikke indsat en meget vigtig kommentar om at de var taget under transport. Det betød at da selskabet gik konkurs, så tilhørte tilgodehavende på fakturarerne både det afregnede (til mig) og udestående konkursboet.
  • Casen havde en negativ asymerisk risk/risiko profil. Sagt på en anden måde, så var der genrelt set for lille en upside set i forhold til den risiko (beløbsmæssigt etc.) jeg påtog. Sådanne cases har jeg efterfølgende forsøgt at holde mig fra, hvilket betyder at jeg i dag også siger nej til mange til.

Update 2021: Jeg har lavet en lille oversigt over hvad vi igennem tiden har tabt penge på. Det kan du se i dette instagram post: