Det er egentlig et sjovt spørgsmål, fordi vi lever i en tid, hvor man med internettet forholdsvis nemt, og med en smule indsats, kan begynde at tjene penge forholdsvist hurtigt. Hvis vi ser bort fra, at man kan få et job eller starte en virksomhed, så er forneden et par umiddelbare tanker til, hvordan du kan komme i gang med at tjene penge, som en sidebeskæftigelse (eller endda fuldtidsbeskæftigelse): 

  • Find ud af, hvad dit skill set er. Opret en profil på Fiverr og lignende gig-sides og opret gigs. Find inspiration i, hvad andre tilbyder.
  • Flip ting. Køb noget billigt og sælg det dyrere. Hvis du har lidt penge, kan du sætte dig ind i et bestemt produkt og finde ud af, hvor du kan købe det billigt, og hvordan du kan sælge det dyrere. Det kunne eksempelvis være ting, du finder på auktion (vin, mønter, ure, historiske breve etc.).
  • Start et content site om et emne, som folk søger på og tjen penge på reklamer. Brug din overskudstid på at skrive indhold. Det er specielt oplagt, hvis du er i et job, hvor du har meget overskudstid, eller hvis du har meget transporttid i offentlig transport. Brug en halv dag på at sætte dig ind i SEO-teknikker og du er godt kørende. Ret fokus på emner, hvor Google Adwords giver en høj RPM (Revenue Per Thousands Impressions). Pengene er måske små til at begynde med (med mindre du tidligt kan lave direkte sponsoraftaler), men får du bygget en fornuftig site, så tjener du penge hver dag, også mens du sover, så længe der kommer trafik ind på bloggen. Det er forholdsvis simpelt og tæt på gratis at komme igang.
  • Opret dig på AirBnbs Experiences og tilbyd guides, rundture etc., hvor du bor. For at få inspiration kan du kigge på, hvad andre tilbyder af experiences i andre byer.

Hvis du selv har andre ideer til, hvordan man kan begynde tjene penge som en sidebeskæftigelse, så læg gerne en kommentar forneden.