Vi får ofte henvendelser omkring virksomhedslån. Når vi investerer i startups (og for den sags skyld også mere modne virksomheder) gør vi det på et hav af forskellige måder, som altid er tilpasset den situation, virksomheden står i. 

Nogle gange kombinerer vi en traditionel cash-for-equity investering med en lånefacilitet. Det er dog sjældent, at vi udsteder rene virksomhedslån, da vi gerne vil have en upside i de investeringer, vi laver, foruden bare et renteafkast.

Vi gav engang en slags startup lån til opstart af egen virksomhed, men det er ikke noget, vi er særligt aktive med længere.

Det er ikke mit ønske at drive ren bank-udlånsforretning – til det formål har vi investeret i Kompasbank, som gør netop det, som deres primære forretningsformål.

Hvis du har en virksomhed, der har brug for kapital, skal du dog være velkommen til at sende os din case. Som nævnt tilpasser vi hver investering efter virksomhedens behov og founders ønsker, hvilket kunne være en hybrid af almindelig investering og virksomhedslån.


Denne AMA post blev oprindelig skrevet August 2, 2021. Med mindre det fremgår kan informationen have ændret sig siden. Hvis du ønsker at stille et spørgsmål kan du gøre det herfra. Du kan også lægge en kommentar eller stille et opfølgende spørgsmål i kommentarfeltet forneden.